Moezelkaart
www.moezel-reizen.nl
Klik op de kaart om te vergroten

Programma 7-daagse Lorraine Tour

Wasserbillig – Toul

Zaterdag: (Fietstocht ca. 15 km)
De bemanning van La Belle Fleur heet u rond 15u graag welkom aan boord in het grensdorpje Wasserbillig. Van hier maakt u een korte fietstocht langs de Sure, een klein grensriviertje dat vlak aan de ligplaats van het schip in de Moezel stroomt.

Zondag: (Fietstocht ca. 35 km)
Na het ontbijt fietst u naar de parel van de Luxemburgse Moezel, Remich. Onderweg kan u de romeinse villa bij Nennig bezoeken, maar ook het wijnmuseum in Ehnen wacht om u te verwelkomen.

Maandag: (Fietstocht ca. 40 km)
Wanneer u vandaag na het ontbijt vertrekt in Remich, gaat de tocht richting de eerste grote Franse stad, Thionville. Het fietspad brengt je vandaag door drie landen, Luxemburg – Duitsland en natuurlijk Frankrijk. Onderweg kan u nog even stoppen bij de Burcht in Sierck - Les – Bains, waar u niet alleen kan genieten van de oudheid maar ook van de betoverende vergezichten. Ook een tochtje langs enkele bunkers van de Maginot Linie in de bossen rondom Cattenom, mag je zeker niet missen.

Dinsdag: (Fietstocht ca. 35 km)
Vandaag fietst u langs de Moezel en kan u genieten van alles wat deze regio groot heeft gemaakt. U fietst langs oude staalfabrieken en gemalen naar het bekende Metz. Hier kan u ’s avonds genieten van la douce France, wanneer u de stad doorkruist met de gids.

Woensdag: (Fietstocht ca. 55 km of 25 km)
De tocht van vandaag is licht avontuurlijk te noemen, de oude jaagpaden van de Moezel en een oud gekanaliseerd deel van de Moezel brengen je naar het rustige typisch frans dorpje, Frouard. Maar vandaag kan u er ook voor kiezen om een kortere fietstocht te maken en eerst mee te varen tot Pont-à-Mousson, vandaar kan u dan na een bezoek aan de stad doorfietsen tot Frouard.

Donderdag: (Fietstocht ca. 30 km)
Vandaag brengt het fietspad u langs het Verbindingskanaal tussen Moezel en Meurthe naar Nancy. Na een bezoek aan deze metropool gaat de tocht verder naar het oude vestigingsstadje Liverdun. Alwaar La Belle Fleur op een idyllisch plekje ligt te wachten.

Vrijdag: (Fietstocht ca. 17 km)
Van Liverdun fietsen we in de richting van Toul. Een klein charmant vestingstadje, met een zeer rijke geschiedenis, gelegen aan de oever van de Moezel. In de namiddag, na de koffie neemt het team van La Belle Fleur afscheid van u

 


Toul – Wasserbillig

Zaterdag:
De bemanning van La Belle Fleur heet u rond 15u graag welkom aan boord in het charmante Franse vestingstadje Toul, dat u na de koffie bezoekt met de gids.

Zondag: (Fietstocht ca. 17 km)
U volgt vandaag de Moezel, die hier door het dal slingert en bekijkt sluisjes en oude rivierarmen. In Liverdun zal het schip op u liggen te wachten onder het wakende oog van het kasteel van de stad.

Maandag: (Fietstocht ca. 30 km)
Vandaag fietst u voornamelijk langs het verbindingskanaal tussen Moezel en Meurthe naar Nancy. Na een bezoek aan de stad gaat de tocht verder naar het rustige typisch Franse dorpje Frouard.

Dinsdag: (Fietstocht ca. 55 km of 25 km)
De tocht die voor vandaag op het programma staat is licht avontuurlijk te noemen en leid u langs de oude jaagpaden van de Moezel via Pont-à-Mousson naar Metz. Maar u kan er ook voor kiezen om na een bezoek aan Pont-à-Mousson mee te varen tot Metz en zo de fietstocht in te korten.

Woensdag: (Fietstocht ca. 35 km)
Vandaag fietst u langs de Moezel en kan u genieten van de alles wat deze regio groot heeft gemaakt. U fietst langs oude staalfabrieken en gemalen van Metz naar Thionville.

Donderdag: (Fietstocht ca. 40 km)
Vandaag verlaten we Frankrijk met de fiets en berijden we de fietspaden van Frankrijk – Luxemburg en Duitsland. Voor we Frankrijk verlaten maken we een ommetje langs de Maginot Linie in de bossen rond Cattenom, maar ook een bezoek aan de burcht van Sierck-Les-Bains is een must. Geniet op de burcht van de betoverende vergezichten en ontdek waarom dit grensdorpje al sinds de Middeleeuwen zijn bestaan wist te verdedigen. Tegen het einde van de dag kan u nog voor u de aanlegplaats van het schip bereikt, de romeinse villa te Nennig bezoeken en u laten verwonderen door haar prachtige mozaïeken.

Vrijdag: (Fietstocht ca. 35 km)
De tocht brengt ons vandaag door de wijngaarden en langs het wijnmuseum van Ehnen, om in de namiddag aan te komen in Wasserbillig, waar het team van La Belle Fleur u na de koffie uitzwaait.

 

Aanvullende informatie:

Optioneel:
Parkeerplaats nabij de luchthaven Stadt Luxemburg (€ 60,-).
Shuttlebus van en naar het schip (€ 55,-p.p.). Met de shuttle dienst kunnen geen fietsen vervoerd worden. De shuttle bus wacht op zaterdag aan de parkeerplaats bij de luchthaven om 13u op u. Wanneer u gebruik wil maken van deze dienst dient dit bij boeking te worden aangegeven.
Hotelovernachting te Luxemburg Stadt ca. € 130,- per twee persoonskamer inclusief ontbijt.

Bij de boeking graag eventuele diëten (enkel om medische redenen) en vegetarisch eten aanvragen. Voor diëten vragen wij een meerprijs van € 50,00 (aan boord te betalen)

Wij bieden voor een gezin met kind (onder de 12 jaar op moment van afvaart) een drie persoonshut aan, waarbij het kind een korting geniet van € 150,00.

Fietsen: De scheepsfietsen zijn hybride fietsen met een lage instap, 8 versnellingen, handremmen en een fietstas. E- Bikes zijn beperkt te huren.
Het meebrengen van eigen fietsen is helaas voor deze reis niet mogelijk wegens praktische problemen.

Scheepsinformatie: Het passagiersschip MS La Belle Fleur is een voormalig vrachtschip dat reeds in 1929 in de vaart is gebracht. In 1993 is het van vrachtschip omgebouwd tot passagiersschip en in de winter 2011 -2012 is het interieur volledig vernieuwd en up-to-date gebracht naar de huidige wensen van de passagiers. Aan boord bevinden zich 8 tweepersoonshutten en een gezinshut (3 bedden). Alle hutten hebben split level bedden, een kast om kleding in te leggen en te hangen, douche en toilet. Ook heeft elke hut zowel in de badkamer als waar u slaapt een raam dat kan geopend worden. Aan dek van de MS La Belle Fleur kan u ervoor kiezen om te genieten in de zon op het zonnedek, hier vind u aangename stoelen. Maar ook kan u genieten onder de zonnetent waar u lounge banken vind, zodat u bij mooi weer ook een plekje in de schaduw kan verkiezen aan dek, maar ook bij een zomerse bui nog kan genieten van de buitenlucht.

Veiligheid: Het schip is van alle moderne navigatiemiddelen voorzien. Het is voorzien van marifoon en radar. Verder zijn er voor iedereen reddingsvesten en rookmaskers aanwezig. Ook is elke hut voorzien van een brandmeld- installatie en een noodalarm. Het schip is vol casco verzekerd en heeft een P&I verzekering.

U kan het makkelijkst uw auto parkeren nabij de luchthaven in Luxemburg stad. Hier kan u gebruik maken van een bewaakte parkeergarage voor een prijs van € 60,- *, tevens boeken wij graag voor u onze shuttle bus die u van deze garage/luchthaven naar het schip brengt en u op het einde van de week weer naar uw auto/luchthaven brengt. Indien u gebruik wenst te maken van deze schuttle dienst moet dit bij het boeken reeds aangegeven worden.
Adres parkeerplaats luchthaven:
Tiefgarage A Rue de Trèves L-1110 Nierderanven Luxemburg
Anderzijds kan u ervoor kiezen uw auto bij de vertrek of aankomst haven te parkeren, hier is echter weinig parkeerplaats te vinden, voor langparkeerders.

Kiest u ervoor om uw auto bij de vertrek- of aankomst haven te parkeren, hou er dan rekening mee dat u dan geen gebruik kan maken van de shuttle bus. Maar met de trein moet pendelen tussen schip en auto. Deze treinreis bevat 3 overstappen en duurt ongeveer 3u30. Tevens zijn er niet veel parkeerplaatsen in de vertrekhavens voor langparkeren, door een gewijzigd parkeerbeleid.

 

fietsen en met de boot de Moezel verkennen

 

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Voor vragen kunt u altijd bellen: 06 36 07 15 09 (vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09)
of emailen: info@moezel-reizen.nl

Met vriendelijke groet,
Petra van Huizen

 

reisvoorwaarden

Fiets-Vaarvakantie-aanvullende informatie